U personální agentury

Z mnou očekáváného desetiminutového pohovoru se vyklubala 2,5 hodinová muka. Nejdřív mě trochu zarazilo, že mluví převážně o telemarketingu a vydávají to za lukrativní práci s možností získáním bohatých zkušeností. A já chtěla brigádu „Bankovní administrátor”, kde bylo napsáno, že jen 10 procent práce tvoří telefonické ověřování transakcí, což na první pohled nevypadá jako telemarketing. Všechny čtyři ostatní spolutrpitelky zřejmě něco takového chtěly, takže jsem si připadala trochu blbě, když mi dali za úkol telefonický hovor a já naprosto nenávidím telefonování a ještě k tomu huhlám, nikdo mi nerozumí, zním jako by mě všichni otravovali atd. Být slušná na nějakou bábu, které se nelíbí kryt telefonu, na to bych se opravdu vykašlala. V zadání bylo, že si mohu případně domyslet některé skutečnosti tak, aby to odpovídalo realitě. Já si vymyslela neexistující pobočky Eurotelu, ceny krytů atd., což asi nebylo to pravé, protože se mi paní představující starou ženu nakonci málem vysmála.
Test nazvaný „Práce na počítači” spočíval v minutovém přepisování textu na Wordu. Taky bezva, bože, kam jsem to vlezla. V „testu matematicko logického myšlení” bylo 5 úkolů typu – kolik je 25 procent z 48? Málem se mi povedlo špatně odečíst dvě pěněžní hodnoty, čehož jsem si nakonec všimla a zachránila se před tím, aby mě považovali za naprostého vola. Nejspíš mě úplně rozhodilo, jaké to jsou kraviny.
Odpověděly jsme na tři otázky – jakou jednu věc bychom si vzali na pustý ostrov, jaké jsou naše nedostatky a jakou jsme zažili stresovou situaci. Nechápu k čemu je to dobré, ale budiž. Pak ještě testík z aj. No po dvou a půl hodinách jsem byla ráda, že mohu slečny a vedoucího pohovoru na kolečnovém křesle opustit. Kdyby to aspoň bylo k něčemu. Z pohovorů většinou volají sami, ale tentokrát jsme se domluvili na 11 hodině druhého dne, kdy zavolám. Já na to zapomněla a volala tam později, řekl mi, že mám zavolat ve tři, až bude mít čas. Samozřejmě měl potom pořád obsazeno. Opravdu nechápu, proč nemůže zavolat nazpět, když má zrovna čas, proč se tam musím snažit dovolávat 10krát. Jediné, co mě napadá je šetření na telefonních účtech nebo záměrné způsobování utrpení hledačům práce. Tak jsem se na ně vykašlala, pohovor mi byl naprosto k ničemu a teď abych si hledala brigádu znova.

Napsat komentář