Žebříček

Tak jsem zase jednou jela domů. Jejda tam bylo krásně. Nově vymalované dva pokoje pěknými barvičkami, nová plastová okna, všechno působilo nádherně. A ta horká vana! Ale teď už jsem zase zpět 🙁
V pátek mi přišly balíkem objednané střevní bakterie. Místo očekávaných milionů milých bakterií, byl v balíčku vaginální krém. Prostě to sprostě popletli. Ale ono to není zase taková katastrofa, kromě toho, že má dvojnásobnou cenu než bakterie, tak se může používat na opary, spáleniny, ekzém, prevence do bazénů a na mnoho a mnoho dalších věcí.
V Sedlci je přívoz. Zprovozněn po dvaceti letech nebo tak nějak. Na druhou stranu řeky za 20 korun a možná i zpět. Hned o víkendu si tam musíme udělat výlet.
Právě jsem dočetla Mistra a Markétku, což je skvělá a zábavná kniha, o které jsem měla dříve naprosto jiné představy. Jinak edice Lidových novin Světová literatura mě opravdu potěšila. Jedna kniha lepší než druhá. Jenom snad tu první (Sto roků samoty) jsem nedočetla, ačkoli za ni autor dostal Nobelovu cenu. Ona je vlastně tak šílená, že se ani nedivím, není vůbec špatná, ale na mě zřejmě moc intelektuální. Betonová zahrada byla trochu slabší. Téma incestu a zahrabání mrtvé matky do sklepa je sice fajn, ale jinak nic moc děj a v podstatě nudné vyprávění. Ty opravdu nej pro mě byly: Svět podle Garpa (1. místo), Něžná je noc (2. místo) a Zbabělci (3. místo). Teď už na mě čeká jen Merle.

Napsat komentář